skip to main content
  1. Aktuella erbjudanden
  2. »
  3. Varuprover

Gratis varuprover & andra gratisprover

När ett företag lanserar ett nytt märke, ny smak eller ny produkt kan det hända att de delar ut gratis varuprover. Oavsett om det är något man kan äta, som ett smakprov, brukar man ju säga att Gratis är gott!. Eftersom du hittat hit antar vi att du ställer dig bakom det uttrycket. Det vi kan bjuda dig på här är tips och länkar till olika gratisprover.

Visa gratis tidningspremier

Tips på varuprover & kuponger

En del varuprover kan du få hemskickade direkt till din postlåda. Det gäller för prover som är små och kan skickas med vanligt brev. Exempel på såna prover är lotion, halstabletter, tandkrämer och parfymer i småförpackningar avsedda för just provexemplar.

Vanligt förekommande är också att dela ut gratis kuponger som du kan ta med till din närmaste butik. Distributionen av dessa kuponger görs mestadels idag via internet där du skriver ut kupongen och tar med nästa gång du handlar. Ibland kan man få en kupongkod skickad till sin mobiltelefon med SMS. Då visar man bara upp koden i kassan för att få sitt varuprov registrerat och gratis.

Fler sätt att få gratisprover på

Smakprover i matbutiken

I många matbutiker kan man få provsmaka nya matprodukter. Ibland är det butikens egen kock eller bagare som visar olika maträtter. Producenterna skickar också ofta dit representanter som står och bjuder på smakprover i samband med lansering av ny produkter och smaker. Den största chansen brukar vara på fredag eftermiddag.

Kuponger och gratisprover på Facebook

Flera av de stora matproducenterna i Sverige som t.ex. Felix, Findus, Hälsans Kök och Löfbergs Lila har haft flertalet kampanjer på sina Facebook-sidor. I kampanjerna delar man ut gratiskuponger till ett antal av sina följare. Ett tips är därför att följa (Gilla) de märken som du tycker om. Är man duktig på att använda kuponger kan man spara hundratals, kanske tusentals kronor varje år.

Bli produkttestare

Små varuprover på nya produkter

Att vara produkttestare innebär att man får testa nya produkter gratis i utbyte mot att man lämnar omdöme, recension och kommer med tips på förbättring. Många företag använder sig av testpaneler i sin produktutveckling men också som ett sätt att marknadsföra sig. Ofta kan man se att bloggare, youtubers och instagram-influencers visar och pratar om produkter de testat.

Fråga tillverkare och nätbutiker om smakprov

Gratis smakprov på kaffepulver har vi hört att några fått hemskickat från både tillverkare och butiker. Då kan man prova hemma i lugn och ro genom att brygga sig en kaffekopp i en perkulator eller annan kaffebryggare.