skip to main content

Gratis mat i erbjudanden

Mat är något vi alla behöver och det är en stor del av utgifterna varje månad. Med kuponger eller helt gratis mat kan du spara 1000-tals kronor varje år.

Matkuponger i butiken

Ett bra ställe att leta efter kuponger på är direkt i matbutiken. Många märken erbjuder smakrabatter. Det brukar hänga en bunt med rabattkuponger direkt på hyllan där produkten står. Vanligt är att man får prova en förpackning och få några kronors rabatt. Eller att man får en på köpet gratis ifall man köper flera.

Tävla och vinna gratis mat

Ett annat sätt att komma över gratismat är att tävla och vinna presentkort på matvarubutiker. Både ICA och Coop brukar regelbundet anordna såna tävlingar på nätet.

Fler mattävlingar

Gratis smakprover i matbutiken på fredagar

Gratis mat buffé

På fredag eftermiddag brukar många butiker ha smakprovning av olika nya produkter. Det kan antingen vara butikens egen personal som står där och fixar små smakprover. Vanligt är också att utsända från varumärkena besöker butiken för att visa vad man kan laga med deras produkter.

Det är i regel bara små munsbitar men om du går runt till flera olika kan du kanske fylla på med gratis mat som räcker ett litet tag i alla fall och spara några kronor på mellanmål.

Kuponger i mobilen för billigare mat

Allt mer blir digitaliserat. Det fanns en tid då man kunde klippa ut kuponger för billigare mat i reklamblad eller medlemstidningar. Idag har det mesta av detta flyttat ut på nätet. Se till att du inte missar bra erbjudanden och rabattkuponger på mat genom att ladda ner din matbutiks egen app.

ICA, Willys och Coop har alla varsin app för smartphones. I dessas kommer det varje vecka upp erbjudanden man kan aktivera och med kundkort får rabatten automatiskt när man drar det i kassan. Här finns det en hel del pengar att spara på matinköpen.