skip to main content

Ladda ner ljudböcker gratis på svenska

Att lyssna på ljudböcker är idag något vi kan göra på många olika platser. Mobiltelefoner som klarar av att spela ljudfiler som t.ex. mp3 funkar alldeles utmärkt för att lyssna på en ljudbok.

Prova gratis 14 dagar ↓

På bussen, i bilen, på en promenad eller ett träningspass kan vi lyssna på en spännande eller inspirerande ljudbok. Du som har tillgång till Internet i din mobiltelefon kan streama ljudboken. Du laddar ner en app och kan starta din lyssning enkelt och utan fördröjning.

Ladda ner ljudbok och lyssna offline

Om du saknar mobilt internet i din mobil eller dator kan du ladda ner ljudboken för att kunna lyssna på den offline. Det kräver en del lagringsutrymme men gör dig betydligt mer mobil och det finns ingen risk för att boken stannar pga dålig internetuppkoppling.

Storytel - bästa tjänsten för ljudböcker!

Vi som jobbar med gratisstart.se har länge använt Storytel för ljudböcker. Kan varmt rekommenderas för den som vill ha ett bra utbud av ljudböcker på svenska. Det är enkelt att komma igång och med en app i telefonen kan man styra uppspelning, nedladdning och hitta nya böcker.

Ljudbokstjänster du kan titta på är Nextory och BookBeat.

Ladda ner gratis ljudböcker till datorn

Det är inte många ljudböcker som är gratis på ett lagligt sätt. Äldre ljudböcker och utgåvor från mindre förlag kan finnas tillgängligt för gratis nedladdning. En tjänst du kan använda är AudioBooksForFree.com.

Där finns ett ganska brett utbud av ljudböcker inom många olika genrer. Det finns mycket faktaböcker och en hel del skönlitterära verk. När du laddat ner ljudfiler till datorn kan du föra över de till mobilen för att lyssna i den.


Kampanjer från svenska ljudbokstjänster

Vinn BookBeat 1 år när du provar 40 dagar gratis

Vinn BookBeat 1 år när du provar 40 dagar gratis Alla som provar BookBeat i 40 dagar är nu med i en utlottning om ett årsabonnemang på boktjänsten. Att delta i provperioden är helt gratis så du har inget att förlora!

Till erbjudandet Spara 99 kr!

BookBeat gratis i 1 månad utan rabattkod

BookBeat gratis i 1 månad utan rabattkod Hos BookBeat hittar du tusentals böcker på teman som täcker de flesta intressen. Du kan lyssna på de allra nyaste böckerna men även gamla klassiker och var som helst bara du har din mobil med dig.

Alla som vill prova får göra det helt fritt, gratis i 1 månad och det utan krav på att starta ett abonnemang efteråt. Du behöver ingen rabattkod utan kan gå direkt till kampanjsidan och registrera dig. Sen laddar du ner appen och är igång!

BookBeat är en prenumerationstjänst där man betalar från 99 kr per månad för 20 timmars lyssning, 149 kr för 100 timmar och 199 kr för obegränsad lyssning på ljudböcker.

Till erbjudandet Spara 80 kr!

Prova Nextory gratis i 14 dagar

Prova Nextory gratis i 14 dagar Nextory erbjuder ett stort utbud av ljudböcker och e-böcker. För en fast månadsavgift från 139 kr kan man ladda ner och lyssna på ljudböckerna offline i sin mobil eller på datorn.

För att så många som möjligt ska få prova tjänsten erbjuder Nextory en provperiod på 14 dagar helt gratis. Man binder sig inte till att bli betalande kund.

Nextory finns att ladda ner som app till både iOS och Android. Det finns böcker för hela familjen, vuxen som barn och i många olika genres. Vill ni ha olika konton i familjen ger Nextory Familj möjlighet till 2-4 konton för 199-279 kr/mån.

Till erbjudandet Spara 45 kr!