skip to main content

Ladda ner ljudböcker gratis på svenska

Att lyssna på ljudböcker är idag något vi kan göra på många olika platser. Mobiltelefoner som klarar av att spela ljudfiler som t.ex. mp3 funkar alldeles utmärkt för att lyssna på en ljudbok.

På bussen, i bilen, på en promenad eller ett träningspass kan vi lyssna på en spännande eller inspirerande ljudbok. Du som har tillgång till Internet i din mobiltelefon kan streama ljudboken. Du laddar ner en app och kan starta din lyssning enkelt och utan fördröjning.

Kampanjer från svenska ljudbokstjänster

Ladda ner ljudbok och lyssna offline

Om du saknar mobilt internet i din mobil eller dator kan du ladda ner ljudboken för att kunna lyssna på den offline. Det kräver en del lagringsutrymme men gör dig betydligt mer mobil och det finns ingen risk för att boken stannar pga dålig internetuppkoppling. Ljudbokstjänster du kan titta på är Nextory och BookBeat.

Ladda ner gratis ljudböcker till datorn

Det är inte många ljudböcker som är gratis på ett lagligt sätt. Äldre ljudböcker och utgåvor från mindre förlag kan finnas tillgängligt för gratis nedladdning. En tjänst du kan använda är AudioBooksForFree.com.

Där finns ett ganska brett utbud av ljudböcker inom många olika genrer. Det finns mycket faktaböcker och en hel del skönlitterära verk. När du laddat ner ljudfiler till datorn kan du föra över de till mobilen för att lyssna i den.

Just nu finns det inga aktuella erbjudanden.
Du kan bevaka kommande erbjudanden genom att fylla i din epost i formuläret nedan. Du får då ett mail så fort vi får in ett nytt erbjudande med nedladdningsbara-ljudbocker.
E-post:
Du kommer endast att få ett mail per bevakat ord. Därefter tas din bevakning och epost bort från listan. Din epost kommer inte att användas i något annat sammanhang.