skip to main content

Kollagentillskott kapslar för leder & hud

Kollagen är en viktig komponent i leder och i huden. När man lider av ledsmärta kan det bero på kollagenbrist och det kan man äta kollagentillskott i form av kapslar för.

Abonnemang på kollagentillskott

Collagen Vital 30 dagar för 0 kr + porto

Collagen Vital 30 dagar för 0 kr + porto

Nu har du möjligheten att prova kosttillskottet Collagen Vital i 30 dagar för 0 kr + porto. Det är ett multivitamin med...

Öppna erbjudandet

Flex5X kosttillskott för leder - Prova 60 dagar 50%

Flex5X kosttillskott för leder - Prova 60 dagar 50%

En ingrediens i kosttillskottet Flex 5X är kollagen typ 2. Det är en viktig beståndsdel av leder och brosk, som behövs...

Öppna erbjudandet

Vad innehåller kollagen?

Kollagen är en typ av protein och det består av aminosyror. Dessa delar använder kroppen för att bygga egna proteiner. Ett tillskott med kollagen i kapslar leder inte direkt till att man får mer kollagen i kroppen.

Kollagentillskottet kommer att brytas ner till aminosyrorna som sedan tas upp i tunntarmen. Om kroppen vill, kan och behöver göra mer kollagen i kroppen kan den använda dessa aminosyror.

Finns det veganskt kollagen som tillskott?

Nej, kollagen förekommer endast i djurriket och kan alltså inte finnas som veganskt tillskott. Produkter som säger sig vara en vegansk kollagen booster finns däremot. Då är det dock näringsämnen som kan hjälpa kroppen att själv bilda nytt kollagen. Det brukar då bestå av hög andel av glycin, prolin, hydroxyprolin och vitamin C.