skip to main content

Erbjudande med Kalle Anka & Co

Kalle Anka är en filmfigur skapad av Walt Disneys animatörer. I september 1948 släpptes första svenska numret av Kalle Anka & C:o, och sedan dess har det blivit en enorm mängd av Kalle-utgåvor. Serierna visade sig vara mer åt en något vuxnare publik och filmerna åt de yngre barnen. Den första Kalle Anka & Co som utgavs i Sverige sades dock passa 'Alla i åldrarna 3 till 90 år'.

Förlaget Egmont började tillverka Disneyserier på licens i början av 1960-talet. Sedan 70-talet är det dessa serier som utgör den absoluta merparten av innehållet i Kalle Anka & C:o. Tidningen Kalle Anka & Co handlar om ankan Kalle som bor med sina brorsöner i Ankeborg. Han har sin röda lilla öppna Skruttomobil, årsmodell 1934, med registreringsnummer 313. Han jobbar sporadiskt på margarinfabriken i Ankeborg och emellanåt ses han arbeta för sin farbror för 30 öre i timmen, ofta med meningslösa uppgifter som att putsa mynt i kassavalvet. Pengarna han arbetar ihop här får han aldrig ut, i stället skriver Joakim av skulder som Kalle har till honom. Tidningen Kalle Anka & Co utkommer med ett nytt nummer varje vecka.

Just nu finns det inga aktuella erbjudanden.
Du kan bevaka kommande erbjudanden genom att fylla i din epost i formuläret nedan. Du får då ett mail så fort vi får in ett nytt erbjudande med Kalle Anka & Co.
E-post:
Du kommer endast att få ett mail per bevakat ord. Därefter tas din bevakning och epost bort från listan. Din epost kommer inte att användas i något annat sammanhang.