skip to main content

Erbjudande med Kalle Anka & Co

Kalle Anka är en filmfigur skapad av Walt Disneys animatörer. I september 1948 släpptes första svenska numret av Kalle Anka & C:o, och sedan dess har det blivit en enorm mängd av Kalle-utgåvor. Serierna visade sig vara mer åt en något vuxnare publik och filmerna åt de yngre barnen. Den första Kalle Anka & Co som utgavs i Sverige sades dock passa 'Alla i åldrarna 3 till 90 år'.

Förlaget Egmont började tillverka Disneyserier på licens i början av 1960-talet. Sedan 70-talet är det dessa serier som utgör den absoluta merparten av innehållet i Kalle Anka & C:o. Tidningen Kalle Anka & Co handlar om ankan Kalle som bor med sina brorsöner i Ankeborg. Han har sin röda lilla öppna Skruttomobil, årsmodell 1934, med registreringsnummer 313. Han jobbar sporadiskt på margarinfabriken i Ankeborg och emellanåt ses han arbeta för sin farbror för 30 öre i timmen, ofta med meningslösa uppgifter som att putsa mynt i kassavalvet. Pengarna han arbetar ihop här får han aldrig ut, i stället skriver Joakim av skulder som Kalle har till honom. Tidningen Kalle Anka & Co utkommer med ett nytt nummer varje vecka.

Kalle Anka & Co 13 nr + valfri premie

Kalle Anka & Co 13 nr + valfri premie

ileadMan kan beställa olika långa prenumerationer på Kalle Anka & Co just nu. Med på köpet får man en valfri Kalle-premie....

Öppna erbjudandet