skip to main content

Erbjudande med läppstift

Läppstift är ett smink som appliceras på läpparna för att ge dem färg. Läppstift har använts sedan antikens Egypten då det var socialt accepterat för båda könen och ansågs ha en magisk kraft. Till en början användes röd ockra som blandades med vatten och duttades på läpparna. Bruket kom via Grekland och Rom till övriga Europa. Även nunnor sminkade sig under medeltiden vilket torde bero på att många kom från högre samhällsklasser. Klostren var även viktiga producenter av läppstift som tillverkades av blod och fett, ibland tillsammans med arsenik, samt krossade fiskfjäll.

År 1883 i Frankrike uppfanns det som vi i dag menar med läppstift. Det var tillverkat av bivax och ricinolja blandat med färg, och blev populärt på teatern genom den berömda skådespelerskan Sarah Bernhardt. Först på 1920-talet blev läppstift mode.

Just nu finns det inga aktuella erbjudanden. Du kan bevaka kommande erbjudanden genom att fylla i din epost i formuläret nedan. Du får då ett mail så fort vi får in ett nytt erbjudande med läppstift.
E-post:
Du kommer endast att få ett mail per bevakat ord. Därefter tas din bevakning och epost bort från listan. Din epost kommer inte att användas i något annat sammanhang.