skip to main content

Medel och metoder mot håravfall

Håravfall drabbar oftare män än kvinnor och allra vanligast är androgen alocepi, manligt håravfall. Varannan man har tecken på tunnhårighet i 50-årsåldern. Håravfallet börjar i regel med att hårfästet kryper uppåt och vikarna på hjässan blir allt djupare.

Testosteron, DHT och sämre blodcirkulation


DHT står för dihydrotestosteron och är ett ämne som bildas från testosteron. Gemensamt för de med håravfall och tunnhårighet är att känsligheten för DHT är högre. När DHT binder till androgenreceptorer i hårsäcken går hårstråna in i vilofas och slutar växa.

En till bidragande orsak till håravfall är att blodcirkulationen i hårbotten försämrats. Det leder också mot försämrad tillväxt av hår och till håravfall eller tunnhårighet. Andra faktorer kan vara vitaminbrist, stress och zinkbrist.

Exempel på medel mot håravfall


Det finns många olika medel mot håravfall. Du kan köpa schampo, tabletter och vitaminer. Det finns också behandlingar som stimulerar blodcirkulationen.

Profolan Grow3 formel - kapslar mot manligt håravfall

Profolan Grow3 formel - kapslar mot manligt håravfall Profolan är ett kosttillskott som kommer från USA och är framtaget för att stoppa håravfall och förhindra uppkomst av gråa hårstrån. De kallar sin blandning för Grow3 formula, men vad består den av?

Ingredienser i Profolan

En kapsel innehåller bland annat nässla, åkerfräken och l-cystein och denna kombination kallar de för Grow3.

Därtill finns en hel del vitaminer och mineraler som behövs för friska hårsäckar. Du kan läsa hela ingredienslistan och exakt hur många milligram av varje på Profolans beställningssida.

Hur länge ska man äta Profolan?

Enligt FAQ på deras hemsida rekommenderas minst 3 månader med 2 kapslar om dagen.

Vad kostar det?

Det erbjuds tre olika paket på hemsidan. Baspaketet är en burk med 60 kapslar som då ska räcka till 1 månad. Den kostar ca 470 kr. Köper man fler får man 1-3 burkar på köpet. Gå vidare för att läsa mer om de olika paketerbjudandena.

Till erbjudandet

Naturligt Spray mot håravfall från Foliactive - 27% lägre pris

Naturligt Spray mot håravfall från Foliactive - 27% lägre pris En av de bakomliggande orsakerna till håravfall är att blodcirkulationen i hårbotten blivit sämre. Genom att stimulera cirkulationen kan man hjälp hårsäckarna att få fart på tillväxten igen.

Foliactive har tagit fram ett spray som innehåller naturliga ingredienser som Quercetin, Panax ginseng, Keratin och Arginin. Förutom att stimulera blodflödet är tanken att kombinationen av örter och växter också ska ge ökad cellförnyelse och bättre näringsupptag.

Om Foliactive

Foliactive är en serie med olika produkter som marknadsförs av 500Cosmetics. I serien ingår förutom detta spray även kosttillskott och laserkammar. Gemensamt för produkterna är att de alla är fokuserad på att hjälpa personer som lider av håravfall.

Produkterna sälja online via egen hemsida. Du kan läsa mer och beställa Foliactive Sprayflaska för 235 kr (norm.pris 325 kr).

Till erbjudandet Spara 90 kr!

Foliactive kosttillskott i tablettform mot håravfall

Foliactive kosttillskott i tablettform mot håravfall Foliactive Pills är ett kosttillskott gjort på 100% naturliga ingredienser. Innehållet är sammansatt för att motverka håravfall. Det genom att förbättra cirkulationen till hårsäckarna och ge näring till håret. Sämre blodcirkulation och för lite näring är den vanligaste orsaken till håravfall.

En förpackning FoliActive Pills innehåller 60 kapslar som man tar 2 av per dag. En förpackning kostar 235 kr inkl. frakt. Man kan beställa online direkt från Foliactives hemsida. Där finns även andra produkter mot just håravfall och en del publicerade studier.

Läs mer om produkten på hemsidan genom att klicka dig vidare på knappen här nedanför.

Till erbjudandet Spara 90 kr!

Fler erbjudanden med håravfall