skip to main content

Medel och metoder mot håravfall

Håravfall drabbar oftare män än kvinnor och allra vanligast är androgen alocepi, manligt håravfall. Varannan man har tecken på tunnhårighet i 50-årsåldern. Håravfallet börjar i regel med att hårfästet kryper uppåt och vikarna på hjässan blir allt djupare.

Testosteron, DHT och sämre blodcirkulation


DHT står för dihydrotestosteron och är ett ämne som bildas från testosteron. Gemensamt för de med håravfall och tunnhårighet är att känsligheten för DHT är högre. När DHT binder till androgenreceptorer i hårsäcken går hårstråna in i vilofas och slutar växa.

En till bidragande orsak till håravfall är att blodcirkulationen i hårbotten försämrats. Det leder också mot försämrad tillväxt av hår och till håravfall eller tunnhårighet. Andra faktorer kan vara vitaminbrist, stress och zinkbrist.

Exempel på medel mot håravfall


Det finns många olika medel mot håravfall. Du kan köpa schampo, tabletter och vitaminer. Det finns också behandlingar som stimulerar blodcirkulationen.

Provexin för halva priset

Provexin för halva priset Håravfall kan bekämpas med produkten Provexin™A100HF. Hälften av de som tappat hår får tillbaka mer än 30% om de använder produkten, enligt en studie på 20 patienter, som gjordes på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg (läs forskningsrapporten här).

Provexin innehåller 2 aktiva ingredienser

Provexin verkar för ny hårväxt genom att ta bort belägg och lösa upp smuts som täpper till hårsäckarna. Så fort man börjar tappa hår bör man sätta in behandlingen.

A100 innehåller två aktiva ingredienser. Pollenextrakt ger hårsäckarna näring medan pentane-1,5-diol verkar upplösande på tilltäppande ämnen i hårsäcken.

Prova Provexin till kampanjpris -50%

Du kan just nu testa Provexin för halva priset och betalar bara 199 kr inkl. porto för 2 månaders förbrukning. Ingen rabattkod behövs. På deras kampanjsida finns också bilder före och efter Provexin.

Till erbjudandet Spara 199 kr!