skip to main content

Om Glucomannan som bantningsmedel

Växten Amorphophallus Glucomannan är en knöl ur vilken man kan framställa bantningsprodukten Glucomannan, ibland stavad glukomannan. Det är en vattenlöslig fiber som är helt kalorifri och binder till sig vatten.

Glucomannan bildar en gelé

När glucomannan binder till sig vatten bildas en gele som fyller magen och därigenom motverkar hungerkänslor. Det är en av anledningarna till att produkten är så populär som bantningsmedel. Effekten blir att man äter mindre portioner och minskar sitt småätande.

Finns som kapslar och som pulver

Produkten säljs som kapslar eller i pulver. Vanligt är att man tar glucomannan tre ggr per dag, strax före frukost, lunch och middag. En annan form som glucomannan kan förekomma i är som nudlar (shiratakinudlar). Man kan även återfinna ämnet som förtjockningsmedel i andra livsmedel.

Här nedanför kan du hitta aktuella erbjudanden på kosttillskott innehållandes glucomannan.

Just nu finns det inga aktuella erbjudanden med glucomannan. Du kan bevaka kommande erbjudanden genom att fylla i din epost i formuläret nedan. Du får då ett mail så fort vi får in ett nytt erbjudande med glucomannan.
E-post:
Du kommer endast att få ett mail per bevakat ord. Därefter tas din bevakning och epost bort från listan. Din epost kommer inte att användas i något annat sammanhang.